Home Sportról A GOLF!

A GOLF!

0
A GOLF!
Megszerezheti első élményeit a golfozásról, ha megtekinti, illetve elolvassa a Gyűrű László Golfiskola videokazettáit és oktatókönyvét.   Megrendelhető levélben Székelyhidy Judittól a 1122 Budapest, Maros utca 7. Címen.

A golfról általában

A golfozók világa sokak számára egy misztikus légkört jelent még ma is Magyarországon. Pedig ezt a sportot több, mint hatvan millióan játsszák rendszeresen a nagyvilágban. Csak Európában ma ötezer-hatszáz golfpálya található, míg a szomszédos Ausztriában is közel százötven.

Magyarországon – a külföldieket nem számítva – mintegy ezer golfozót tart nyílván a magyar golfszövetség. Közülük százötvenre tehető a versenyeken rendszeresen indulók száma.

Az üzleti életben sokan állítják, hogy a golfpálya a világ legnagyobb tárgyalóasztala.

Egy jó minőségűnek mondható átlagos golfpálya területigénye 40-50 hektár. A már gyakorlott golfozók 4-5 óra alatt tudják leküzdeni a 18 akadályt. Ennyi idő alkalmanként egy csodálatos természeti környezetben csak jót tehet a mindennapokban megrongált idegrendszerünknek, szervezetünknek.

Kiegészítés

Az emberek többsége nem is tudja, hogy életében már nagyon sokszor golfozott, és az nagyon kellemes volt számára. E sajátos golf szabályai részben eltérnek a golftól mint versenysporttól, bár sokan ezt is versenynek gondolják!

A hálószobagolf szabályai

1. Minden játékosnak gondoskodnia kell saját felszereléséről. Általában egy ütő és két labda.

2. A játékhoz a pálya tulajdonosának hozzá kell járulnia.

3. Eltérően a szabadtéri golftól, az ütő lyukba juttatása és a labdák kint tartása a cél.

4. Az effektív játékhoz az ütő rúdja kemény kell, hogy legyen. A pálya tulajdonosának joga van a rúd keménységét ellenőrizni.

5. A pálya tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy a lyuk épségének megóvása érdekében megszabja az ütő hosszúságát.

6. A játék célja annyi ütés elvégzése, amennyi szükséges ahhoz, hogy a pálya tulajdonosa elégedetten elismerje, hogy a játéknak vége. Ennek elmulasztása azt vonhatja maga után, hogy nem játszhat többet ezen a pályán.

7. Rossznak tartják, ha egy lyukat azonnal a pályára érkezéskor megjátszik valaki. A tapasztalt játékos általában időt szakít arra, hogy megcsodálja a teljes pályát, különös tekintettel a szép formájú bunkerekre.

8. A játékosokat figyelmeztetjük, hogy a jelenleg játszandó pálya tulajdonosának ne említsenek pályákat, amelyeken már játszottak vagy egyidejűleg játszanak! Ismertek elkeseredett pályatulajdonosok, akik ez okból megrongálták a játékos felszerelését.

9. Bátorítjuk a játékosokat, hogy minden eshetőségre legyen náluk megfelelő esőruházat!

10. A játékosoknak biztosítaniuk kell magukat arról, hogy játékuk tökéletesen tervezett, különösen, amikor egy pályán először játszanak. Ismertek játékosok, akik felháborodtak, ha fölfedezték, hogy más is játszik azon a pályán, amelyet ők privátnak hittek.

11. A játékosoknak nem szabad feltételezniük, hogy egy pálya állandóan játszható. Néhány játékos megszégyenülhet, ha rájön, hogy a pálya ideiglenesen javítás alatt áll. A játékosoktól elvárt dolog, hogy ez esetben rendkívül taktikásak legyenek. Haladóbb játékosok ilyenkor alternatív lehetőségeket találnak a játékra.

12. Javasoljuk a játékosoknak, hogy kérjenek engedélyt a pálya tulajdonosától, mielőtt megjátsszák a hátsó kilencest!

13. A lassú játék tanácsolt, de a játékosoknak fel kell készülniük a sebesség fokozására, ha időlegesen is, a pálya tulajdonosának kérése esetén.

14. Csodálatos teljesítménynek számít – amennyiben az idő engedi -, ha a játékos egy meccs alatt többször meg tud játszani egy lyukat.

15. A pálya tulajdonosa az egyetlen bírája annak, hogy ki a legjobb játékos. Tanácsoljuk a játékosoknak, hogy kétszer is gondolják meg, mielőtt állandó tagságot váltanak egy pályára. Plusz elvárásokat emelhet a pálya tulajdonosa, és a szabályok is változtatás tárgyát képezhetik. Ennek okán sok játékos jobban szeret több különböző pályán játszani.

Palotás János és a golf ismerkedése a Birdland Golf és Country Klubban
ELADÓ!   Bükfürdőn a BirdLand Golf & Country Club területén felépített és teljesen berendezett 140 négyzetméteres, négy hálószobás, kétszintes nappalival, két fürdőszobával, amerikai konyhával, szaunával felszerelt golfház, kapcsolódó örökös klubtagsági joggal 150 ezer USD + ÁFA árért.      Érdeklődni lehet a golfklubban Tóth Eszternél (Tel.: 0036/94-358060), vagy a City Irodaház Kft. ügyvezetőjénél, Sayti Andreánál (Tel.: 0036/1-2201006).      Legyen saját golfpályája!