Home Magyarországról VÁLASZTÁS 2002!

VÁLASZTÁS 2002!

0
Grand Ph.D Palotás János okleveles közgazda, Címzetes egyetemi docens, a szerző       -       Fotó:  Fenyő János

A választáskor, két kérdésre kell magunknak választ adnunk. Az egyik kérdés eldöntésében szívesen segítek, és teszem ezt legjobb meggyőződésem szerint.

1./ kérdés: – „Vajon elmenjek-e szavazni?”

A válaszom ez esetben az, hogy IGEN! Szerintem mindenkinek el kellene mennie szavazni. Jó dolognak tartom, hogy ezt ma már sem közvetlenül, sem közvetve nem törvény, jogszabály írja elő, azaz szabadon és magunk dönthetünk a részvételünkről. Így az én véleményem is csak javaslat, egy olyan javaslat, amit barátsággal ajánlok mindazok figyelmébe, akik megtisztelnek figyelmükkel.

2./ kérdés: – „Vajon kire szavazzak?”

Ebben nem tudok, illetve nem szeretnék javaslatot tenni. E döntést mindenkinek magának kell eldöntenie. Ezt a döntést én is meghozom, és élni fogok szavazati lehetőségemmel.

Azt szívesen felvetem, hogy szerencsések azok, akik szavazatukkal valamely párt, program mellett, és nem ellen szavazhatnak! Jó lenne, ha erre minél többeknek nyílna lehetősége, ha olyan légkör alakul(na) ki, ahol a kampány lényege erről szólhatna.

Ma azért is fontosnak tartom mindenki részvételét, mert ma igazából állítható, hogy számít a szavazatunk, hiszen a két politikai tömörülés olyan szorosan halad egymás mellett, hogy a „fogadóirodák”, ha lennének ma ilyenek Magyarországon, akkor bizton 50-50%-ot adnának meg!

Palotás János

A Parlament épülete oldalról.

2002. április 2.