Home Sportról Athéni Olimpia 2004!

Athéni Olimpia 2004!

0
Athéni Olimpia 2004!

Az életem első harmadában a sport meghatározója volt életemnek. Máig tartó barátságokat köszönhetek ennek az időszaknak. Nagyon sokszor fordult elő, akár a politikai pályámon is, hogy a sportból merítettem erőt, gondolatot egy-egy nehezen kezelhető időpontban, a sportból, azt ott szerzett tapasztalatokból szereztem erőt.

Emlékszem a parlamentben elmondott egyik beszédemben is utaltam arra, hogy jó lenne, ha a politikusi pálya előfeltételének lehetne tekinteni a sportos múltat. A sport, az igazi sport ugyanis megtanít arra, hogy

  • az eredményeket csakis sok-sok kitartó edzéssel lehet elérni;
  • a pályára mindig úgy kell kimenni, hogy győzni akrunk, és nem kevéssel kikapni;
  • a sportpályákon ellenfeleinkkel és nem ellenségeinkkel mérjük össze felkészültségünket;
  • a megmérettetés, a mérkőzés után, a pályán ellenfél lesz az a barát, akivel együtt tölthetjük el a szabadidőnket, akivel megünnepelhetjük valamelyikünk sikerét.
A szurkolótábor

A TIPPEM!

Bízom benne, hogy az aranyérmeink száma 8-10 érem között lesz!

A DOPPING!

Sajnos a jog megköveteli, hogy az itt leírt gondolataim előtt, megerősítve a nyitólapon „FONTOS” gondolatok között található azon részt, hogy a leírtak a véleményemet tartalmazzák, nem kívánom bizonyítani az abban foglaltakat, mert a levont következtetéseim véleményt jelentenek és nem állítást!

Állítom, hogy tőlem teljesen idegen a doppingolás, elfogadhatatlan minden olyan teljesítmény, amelyhez a doppingnak bármi köze is van!

Állítom, hogy elrontották azt az örömömet, amelyet a tisztességes és fantasztikus sportteljesítmények okoztak nekem napokon át Athénban!

A véleményem, hogy nem sportemberhez méltó, és elfogadhatatlan az a  magatartás, ahogyan a két nehézatlétánk viselkedett az elmúlt napokban! Véleményem, hogy doppinggoltak, és állítom, hogy dühős vagyok mindazért amit ezzel ártottak nem csak nekem, hanem Magyarországnak, az embereknek és mindazon tisztességes magyar sportolóknak, akiknek az eredményeit ma az egész világon megkérdőjelezik, és az elismerés helyett, lekicsinylő megjegyzésekkel kisérve félreteszik!

A magyar olipiai tábor Athénban, ahol több mint ezer magyar szúrkoló lakik egyszerre!