Home Sportról 79 éves korában elhunyt Puskás Ferenc

79 éves korában elhunyt Puskás Ferenc

0
79 éves korában elhunyt Puskás Ferenc

2006-11-18 23:37:55

 Az MTI 2006. November 17-én reggel nyolc óra körül adta hírül, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után, 79 éves korában, pénteken reggel 7 órakor, a Kútvölgyi Kórházban elhunyt Puskás Ferenc, minden idők legnagyobb magyar labdarúgója.

79 éves korában elhunyt Puskás Ferenc, aki kiemelkedő sportoló, és egy kiemelkedő személység is volt.

Az eddigi életem első felében a sport volt számomra is az egyik meghatározó élmény. Igaz mindig vallottam, hogy a sport, legyen az bármely csábító és adjon mégoly szép élményeket, számomra nem lehet kizárólagos. Mellette helyt kell kapni az élet számos más kihívásának, legyen az a tanulás, a tudás, az értékek felkutatása, vagy az emberi kapcsolatok sokszínűsége. A sport akkor is nagyon sokat jelentet nekem, és sok barátságot, az életben való eligazodáshoz hasznos tanácsot adott. Számomra a labdajátékok adták a legtöbb élményt, ezen belül a kosárlabda. A kosárlabdán kívül a focit is nagyon szerettem és talán nem véletlenül, hiszen édesapám számára a jó foci a mai napig kiemelkedő fontossággal bír!     

stadion, ahol értelmet adott az életének!
stadion, ahol értelmet adott az életének!

Így számomra is szomorú hírt jelentett, hogy a magyar futball talán legnagyobb egyénisége elköszönt tőlünk, elhunyt. Ha nem is az én időm kiemelkedő sportolója volt, személyében tiszteltem az akaratot, a szorgalmat és személysége is meggyőző volt mindazon riportokban, melyeket vele láthattam. Rossz, amikor elvesztünk valakit, akit életéért becsülhettünk.

Halálhíre tőlem is fejbólintást követelt!

Példája, élete talán hatással lesz a ma fiatal futballistáira. Szükségük van rá, ahogy a mai magyar foci ámokfutását kell szemlélnünk!

Grand Ph.D Palotás János