Home MÉDIA MEGJELENÉSEK A ’90-ES ÉVEK IKONIKUS POLITIKUSA, PALOTÁS JÁNOS IS INDUL AZ ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁSON

A ’90-ES ÉVEK IKONIKUS POLITIKUSA, PALOTÁS JÁNOS IS INDUL AZ ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁSON

0
A ’90-ES ÉVEK IKONIKUS POLITIKUSA, PALOTÁS JÁNOS IS INDUL AZ ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁSON

1994 után újból képviselő lenne a Vállalkozók Országos Szövetségének egykori elnöke.

Közel 30 év után térne vissza a politikába Palotás János, aki a Blikknek adott interjúban közölte: indul az ellenzéki előválasztáson.

A Vállalkozók Országos Szövetségének egykori elnöke szerint nagyon sok a hasonlóság a ‘90-es évek és a mostani időszak között, mert “olyan mélyre süllyedt a magyar társadalompolitika, hogy rendszerváltó választásra van szükség”.

„Annak idején az egypártrendszert kellett demokratikus, többpártrendszerű, nyíltabb társadalomba átvezetni, és én nem látom az igazi különbséget aközött és a Fidesz egypártrendszerűsége között. Akkor néhány vezető személyisége volt az MSZMP-nek, akik meghozták a döntéseket, amelynek utána formálisan tett eleget a parlament. Most is ugyanúgy néhány ember dönt”

Az üzletember a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt jelöltje lesz. “Ugyanúgy a XVI. kerületben lakom, ott is indulok, de már Zugló egy része is beletartozik a választókerületbe” – tette hozzá.

Az esélyekről szólva Palotás János azt mondta, “nem biztos, hogy én fogom megnyerni, de az egészen biztos, hogy ma is van valamilyen képességem, hogy olyan embereket odavonzzak az előválasztásra, majd pedig a választásra, akik egyébként nem mentek volna el szavazni”. Hozzátette, hogy bárki is nyer majd az ottani előválasztáson, neki nem jelent problémát támogatni a győztest.

Az interjúban szóba kerül a rendszerváltó parlament, illetve néhány politikusa, például Varga Mihály pénzügyminiszter. Róla Palotás azt mondta, hogy „szakember, kultúrlény, aki érti a szakmáját”, Orbán Viktor miniszterelnökről viszont nem volt jó véleménnyel:

„Orbán Viktorral nekem a parlament előtt is voltak kisebb problémáim, az első parlamenti ciklusában pedig már teljesen megmutatkozott a hatalommániákus felfogása. Nekem 1990-ben is negatív véleményem volt Orbánról és ez a negatív vélemény csak romlott és romlott”.

2021. június 3.