Home MÉDIA MEGJELENÉSEK ATV.HU – A ’90-es ÉVEK EGYIK IKONIKUS POLITIKUSA ….

ATV.HU – A ’90-es ÉVEK EGYIK IKONIKUS POLITIKUSA ….

0
ATV.HU – A ’90-es ÉVEK EGYIK IKONIKUS POLITIKUSA ….

    2021-06-03 07:25:00 

A ‘90-es évek egyik ikonikus politikusa, Palotás János is indul az ellenzéki előválasztáson

Palotás János a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt jelöltje lesz. A Vállalkozók Országos Szövetségének egykori elnöke szerint „olyan mélyre süllyedt a magyar társadalompolitika, hogy rendszerváltó választásra van szükség”.

Közel 30 év után  visszatérne a politikába Palotás János. Az üzletember a Blikknek árulta el: indul az ellenzéki előválasztáson.

ADVERTISING

A Vállalkozók Országos Szövetségének egykori elnöke úgy véli, nagyon sok a hasonlóság a ‘90-es évek és a mostani időszak között. „Olyan mélyre süllyedt a magyar társadalompolitika, hogy rendszerváltó választásra van szükség. Annak idején az egypártrendszert kellett demokratikus többpártrendszerű nyíltabb társadalomba átvezetni, és én nem látom az igazi különbséget aközött és a Fidesz egypártrendszerűsége között. Akkor néhány vezető személyisége volt az MSZMP-nek, akik meghozták a döntéseket, amelynek utána formálisan tett eleget a parlament. Most is ugyanúgy néhány ember dönt” – vélekedett.

Palotás a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt jelöltje lesz a XVI. kerületben. „De már Zugló egy része is beletartozik a választókerületbe” – tette hozzá. Véleménye szerint nem biztos, hogy ő fog nyerni, de abban biztos, hogy ma is van képessége arra, hogy olyan embereket vonzzon az előválasztásra – majd pedig a választásra –, akik egyébként nem mentek volna el szavazni. Hangsúlyozta: bárki is nyer majd az ottani előválasztáson, neki nem jelent problémát támogatni a győztest.

Az interjúban Palotás néhány politikusról el is mondta a véleményét. Varga Mihály pénzügyminisztert „szakembernek”, „kultúrlénynek” tartja, aki „érti a szakmáját”. A miniszterelnökről viszont nem volt jó véleménnyel: „Orbán Viktorral nekem a parlament előtt is voltak kisebb problémáim, az első parlamenti ciklusában pedig már teljesen megmutatkozott a hatalommániákus felfogása. Nekem 1990-ben is negatív véleményem volt Orbánról és ez a negatív vélemény csak romlott és romlott” – fogalmazott.

Mekkora esélye van az ellenzéknek?

atv.hu