Home Sportról Színes hírek a magyar sport világában

Színes hírek a magyar sport világában

0
Színes hírek a magyar sport világában
Deutsch Tamás ISM miniszter

Ebben a rovatban a sportvilág ún. „kishíreit” szeretném a magam nézőpontjából röviden és egy kicsit másképpen kommentálni. Az egyes írásokat egymástól elválasztva, címmel és dátummal jelenítem meg oly módon, hogy a legújabb írások kerülnek e bevezető mondatok után mindig legelőre. Így az első olyan írást olvasva, amelyet már korábban megismert, tudható, hogy a következő sorok mindegyikét már korábban is olvashatta. Ugyanakkor a kedves olvasó a régebbi írásokat is bármikor újra elolvashatja, ha ezt szeretné.

1999. október 12. – Labdarúgó EB Portugáliában 2004-ben

Sajnos nem tévedtem. A döntés értelmében Portugália rendezheti meg a 2004-es Európa Bajnokságot. Sajnálom, de felejtetné velem a mai rossz érzésemet, ha Magyarország most már nem a rendező jogán, hanem – sikeres selejtezőket követően – a saját jogán ott lenne Portugáliában. Ugye sokan vagyunk így ezzel?!

1999. október 6. – Labdarúgó EB 2004-ben

Október 12-én dönt az európai labdarúgó-vezetés arról, hogy a három pályázó közül hol rendezik meg a 2004-es Labdarúgó Európa Bajnokságot. A magyar sportvezetés naponta adja közre optimista nyilatkozatait arról, hogy a közös osztrák-magyar pályázat a legeredményesebb. A másik két pályázó Spanyolország és Portugália. Természetesen én ma nem tudom megmondani, hogy mi lesz a végső döntés. Azt azonban magam elé tudom képzelni, hogy miként zajlik majd le az elnökség vitája a szavazás előtt.

A magyarok érvelése közben bizonnyal pozitív hatással lesz majd annak felemlegetése, hogy a magyarok alig másfél évvel a világkiállítás előtt lemondták az osztrák-magyar világkiállítást. A magyar labdarúgás Európa leghátsó harmadában foglal helyet. Az új magyar sportszövetségi vezetés sok százmilliós adóssággal kezdte meg tevékenységét, így vélhetőleg a következő években ennek felszámolása köti majd le minden energiáját. A szövetség tagjainak közel negyven százaléka érzi ma is úgy, hogy az általuk támogatott korábbi elnököt a kormány „erőből” távolította el, ezért az új vezetést kormányelkötelezettnek tartja. A magyar kormány költségvetésében nincs tervezetten elkülönített összeg az EB-re. A szövetség menesztett és megválasztott vezetője perekkel, hatósági eljárásokkal terhelt jövő elé néz. Tudom, hogy sportminiszterünk megmondta,hogy az ISM és a Szövetség közelmúltja nem hatott negatívan a pályázatunkra. Én azonban azt hiszem, minimum borgőzös állapotban kellene lennem, hogy a szavazáskor a magyar pályázatot a labdarúgás szerelmeseinek millióival és kiemelkedő labdarúgókkal bíró spanyol vagy portugál pályázat elé helyezzem. Szeretném, ha senki nem értene félre. Én azért drukkolok, hogy az egész döntéshozó testület lerészegedjen a szavazás előtt, és mi egyhangú szavazással nyerjünk. Ez nagyon sokat jelentene a magyar sportéletnek, amelyben életem közel egyharmadát töltöttem.

ELADÓ!   Bükfürdőn a BirdLand Golf & Country Club területén felépített és teljesen berendezett 140 négyzetméteres, négy hálószobás, kétszintes nappalival, két fürdőszobával, amerikai konyhával, szaunával felszerelt golfház, kapcsolódó örökös klubtagsági joggal 150 ezer USD + ÁFA árért.      Érdeklődni lehet a golfklubban Tóth Eszternél (Tel.: 0036/94-358060), vagy a City Irodaház Kft. ügyvezetőjénél, Sayti Andreánál (Tel.: 0036/1-2201006).      Legyen saját golfpályája!
Megismerhetik, ha végig olvassák írásaimat!