Home Magyarországról EGY NEMZETI GYÁSZNAP MARGÓJÁRA!

EGY NEMZETI GYÁSZNAP MARGÓJÁRA!

0
EGY NEMZETI GYÁSZNAP MARGÓJÁRA!

2006-11-25 14:00:00

Puskás Ferenc kiemelkedő személység, és kiemelkedő sportoló is volt egyben, akinek halálhíre tőlem is megkövetelte a fejhajtást, a megemlékezést. Számomra is magától érthető volt, amikor még életében (jó, hogy az értelem szokásokra valóhivatkozást elhagytuk), a pályafutásának színteret adó stadiont, az ő nevére keresztelték.

Nemzeti gyásznappá nyilvánítja Puskás Ferenc temetésének napját a kormány. Ezt Danks Emese kormányszóvivő jelentette be pénteken. December 9-én, szombaton Budapesten lesz Puskás Ferenc gyászszertartása – jelentette be a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság.

A FÉLELMETES MAGYAR 11!
2006.11.17 15:21 MTI – A FÉLELMETES MAGYAR 11!

Most mégis úgy éreztem, hogy figyelnünk kell az értékekre, az értékek mögötti emberekre. Nem hiszem, hogy Puskás Ferenc mint sportoló, mint ember igényelte volna, hogy halála napját a kormány nemzeti gyásznappá nyilvánítsa.

A felvetésem, a halott melletti tisztelgésem mellett nem is Puskás Ferencnek szól. A megjegyzés, egy kis gondolkodást kér mindenkitől, a döntéshozóktól, hogy nagyobb körültekintéssel és felelőséggel hozzák meg döntéseiket.

A nemzeti gyásznappá nyilvánításkor gondolni kell, kellett volna, csak a közel múlt kiemelkedő egyéniségeire, emlékükre, az őket gyászolókra és tisztelőkre. Így például Gregor Józsefre, Faludy Györgyre és még sokakra!

Grand Ph.D Palotás János