Home Gazdaságról EGY TIPP MÁRA A BÉT RÉSZVÉNYPIACÁN!

EGY TIPP MÁRA A BÉT RÉSZVÉNYPIACÁN!

0
EGY TIPP MÁRA A BÉT RÉSZVÉNYPIACÁN!

2006-09-18 22:30:00

Dátum: 2006.09.18.                                                                           

Napi feladataim miatt, átmenetileg szüneteltetem a napi tőzsdei javaslataimat!                            

Egy tipp mára a BÉT részvénypiac…

Vegyen ma: ————————- részvényt! Ajánlott vételi árfolyam: A mostani hónapokban én a kisbefektetői kereskedést nagy kockázatunak tartom!

Ha van, akkor
ma adjon el: ——————————- Ajánlott eladási árfolyam: Ezekben a hónapokban én a kisbefektetői kereskedést nagy kockázatunak tartom!

Ovatosan ADJON EL/VEGYEN, mert én az általános várakozásokkal szemben várhatóan —————–ig mostmár kisebb emelkedést/esést VÁROK!

Day trade üzletre ma a A jelenlegi nemzetközi helyzet alapján, én ezekben a hónapokban a kisbefektetői kereskedést jelentős kockázatúnak tartom, és legfeljebb a mindennaposan jelentős forgalmat mutató részvényekkel szabad ún. day trade üzleteket kötni.

A MAI NAPRA (——-) alacsony forgalmú,de —- % körüli, napközben akár jelentősen ingadozó, de a nap végén inkább kisebb árfolyam emelkedés/esést VÁROK.

2006. végéig, időnként néhány napos, hetes negatív korrekcióval, de bármikor visszaforduló, enyhe emelkedésre számítok.

Gyengén érdeklődő külföld!

Általam ajánlott tőzsdei WEB oldalak:

FORNAX BUDA-CASH – Napi Gazdaság Online – Tőzsdefórum – Eco – Portfolió

FONTOS FIGYELMEZTETÉS!!!

Az alábbi tipp egy játék, melynek nyereségéből nem kérek, de az esetleges veszteségéért sem vállalok sem anyagi, sem jogi, sem erkölcsi felelősséget! A tőzsde részvénypiacán befektetni kockázatmentesen sajnos nem lehet. A tőzsdére senki nem helyez el „nyereményalapot”. Így bárkinek csak úgy lehet nyeresége, hogy valaki olyan részvényt adott el neki, amit érdemes lett volna megtartani. A veszteségek csak igen kis részét ellensúlyozza a tőzsdei cégek által évente egyszer fizetett (ha fizet?!) osztalék.

A saját vételi tippemet úgy adom meg, hogy az én érzésem (!) szerint melyik papír fog egy hónapon belül – akár csak rövid időre is, de – legalább 3-4 %-ot erősödni az előző napi záróárhoz, illetve az általam javasolt vételi ajánlati árhoz képest. A hónapon belüli 3-4 %-os hozam éves szinten eléri a 40 %-ot! A sikeres vételt követően azonnali megbízást javaslok az eladásra, mert a tipp nem tartós áremelkedésen alapszik, hanem legtöbbször a részvény árának erős ingadozását igyekszik kihasználni.

Az eladási tipp tartalma szerint azt jelenti, hogy a mostanában jellemzően kereskedett papírok közül érzésem szerint melyik lesz egy hónapon belül akár 3-4 %-kal olcsóbban visszavásárolható . Ez tehát nem tartós értékesítési javaslat, hanem inkább ún. haszon lefölözés, amikor az értékpapírjaim összetétele nem változik, de annak értékére vetítve 3-4 % hozam válik felhasználhatóvá.

Az ún. „day trade” (napon belüli üzlet) üzletre ajánlott részvények esetében azt várom, hogy az adott papír árfolyama napon belül legalább 2 %-ot fog változni a legmagasabb és a legalacsonyabb árfolyamát tekintve. Így a szokásos ügynöki díjakkal csökkentve, a befektető (itt kockáztató) 1-1.5 % haszonra tehet szert, tényleges pénzfelhasználás nélkül, a kockáztatott összeghez viszonyítva!

New York - Wall street, a világ pénzügyi központja. Bár lehet, hogy mostanság a Pentagonban hozzák meg, a tőzsdéket leginkább érintő döntéseket!